Lichamelijke klachten door je werk ?

0
1923

Veel beveiligers werken onregelmatig, eten onregelmatig en leven daardoor ook heel onregelmatig. Dit betekent vaak dat je lichaam geen ritme heeft en steeds bezig is met omschakelen.

Veel beveiligers voeren hun werkzaamheden zittend uit, achter een bureau of op de autostoel. Door langdurig in 1 houding te zitten kun je last krijgen van spierpijn.

Spierpijn is een vervelende aandoening. Vaak ben je na een paar dagen alweer klachtenvrij maar het kan wel eens je werkzaamheden bemoeilijken.

Op de website www.spierpijn.info kwamen we een paar handige tips tegen om te voorkomen dat je last krijgt van spierpijn.

SpierpijnLogo

Zo is het belangrijk om niet in de kou of op de tocht te gaan zitten en is je werkhouding belangrijk. Ook kantoormeubilair draagt bij aan het voorkomen van klachten waaronder spierpijn. Ga dus altijd met je werkgever of opdrachtgever in gesprek als je last krijgt van je gewrichten of last krijgt van spierpijn.

Voer je bijvoorbeeld werkzaamheden uit binnen de mobiele surveillance dan kun je je werkgever bijvoorbeeld vragen om een aangepaste autostoel te monteren. Ook een bureau op goede hoogte en een bureaustoel die goed is afgesteld kunnen spierpijn en andere klachten voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here