Verkleed als koerier simkaarten stelen

0
1655

Dat criminelen al jaren inventief te werk gaan om informatie te vergaren of goederen te stelen was al heel lang duidelijk. Ze hebben nu een nieuwe methode gevonden om gegevens te kunnen stelen van nietsvermoedende burgers. Dit heeft de politie Rotterdam vastgesteld, inmiddels zitten er al 4 verdachten vast.

De criminelen gaan geraffineerd te werk door de slachtoffers phishing e-mails en brieven te sturen,  telefonisch contact maken en uiteindelijk verkleed als koerier voor de deur staan. Het doel is om bankpassen en inloggegevens buit te kunnen maken om op die manier geld naar criminele rekeningen over te kunnen maken.

De criminelen informeren de slachtoffers eerst dat hun bankpas en simkaart vervangen moeten worden. De veelal ouderen die hier slachtoffer van zijn zijn in de veronderstelling dat ze een medewerker van de bank aan de telefoon hebben en maken vervolgens een afhaalafspraak. Verkleed als koerier staan de criminelen voor de deur van de slachtoffers om de bankpas en simkaart mee te kunnen nemen. Via de telefoon hebben ze eerder al de inloggegevens weten te bemachtigen.

De simkaarten zijn nodig om verificatiemeldingen te kunnen ontvangen om betalingen te doen. Er zijn op dit moment 6 zaken bekend waarbij de criminelen met succes de gegevens en bankpassen en simkaarten in handen wisten te krijgen. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here