Hackers lopen 1 miljard mis door spelfout

0
853
Hackers open 1 miljard mis

Bijna hadden ze de hoofdprijs buitgemaakt door het hacken van de centrale bank van Bangladesh, maar door een spelfout liepen hackers ruim een miljard dollar mis.

Het geld stond geparkeerd bij de Federal Reserve of New York en de hackers wilden het geld overschrijven naar rekeningen in Sri Lanka en de Filipijnen. In totaal werden er vier verzoeken gedaan waarbij ruim 81 miljoen dollar werd buitgemaakt. Een vijfde verzoek wekte achterdocht op omdat er een spelfout in de naam zat van het goede doel waar het geld naar moest worden overgemaakt. In plaats van Foundation schreven de hackers Fandation. Reden voor de bankmedewerkers om een routineonderzoek in te stellen waarbij de fraude aan het licht kwam.

De Bangladesh Bank zegt dat een groot deel van de 81 miljoen dollar inmiddels weer is teruggehaald en dat er een samenwerking is met de Filipijnse autoriteiten om de rest van het geld ook terug te kunnen halen. Onderzoekers zijn er al achtergekomen dat de hackers zich niet in Bangladesh bevinden maar wel over voldoende kennis zouden beschikken over de werking van de bank in Bangladesh.

Hoe er toegang kon worden gekregen tot de systemen van de bank is nog niet bekend, daarover loopt nog een onderzoek. De autoriteiten in de Filipijnen onderzoeken of het gestolen geld in casino’s terecht is gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here