Vakbonden oneens over reorganisatie G4S

0
941
G4S gaat opnieuw aan de slag met reorganisatie

De vakbonden zijn het er over eens: G4S overdrijft door 150 beveiligers die werkzaam zijn op Schiphol te ontslaan. De bonden zijn nu druk bezig om bewijzen te verzamelen die dat standpunt kracht bij kunnen zetten.

G4S stelt dat er een overschot aan personeel is op de luchthaven maar alle bonden bestrijden dat. Daarom zijn ze gezamenlijk een meldpunt gestart waarop CAO overtredingen en andere gemaakte afspraken gemeld kunnen worden.

FNV Bestuurder Tanjs Schrijver was duidelijk over de werkwijze van de beveiligingsorganisatie: “De uitleg van de directie hierover sluit op geen enkel punt aan bij de beleving en ervaringen op de werkvloer.” Volgens G4S zijn de ontslagen noodzakelijk omdat er minder personeel nodig is door de nieuwe centrale controle van passagiers.

De bonden vinden dat geen goede verklaring. Door die nieuwe werkwijze bestond er een speciaal werkgarantieplan. Dat plan zou dus nu in werking gezet moeten worden. Dat zou onder meer betekenen dat het overtallige personeel aan het werk zou kunnen bij andere beveiligingsbedrijven die ook op de luchthaven werkzaam zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here