Personeel vliegtuigen vaker geconfronteerd met agressie

0
874
Personeel vliegtuigen krijgt vaker te maken met agressie

Personeel in vliegtuigen hadden vorig jaar vaker te maken met agressie dan het jaar daarvoor. In totaal maakten de vliegmaatschappijen melding van 10.854 incidenten, dat zijn er ruim 1500 meer dan een jaar eerder. De stijging werd mede veroorzaakt door de groei van het aantal vluchten.

Vliegtuigpersoneel kreeg het vaakst te maken met reizigers die liepen te schelden, asociaal gedrag of het niet willen opvolgen van instructies. In tien procent van de gevallen werd er fysiek geweld gebruikt door de reizigers tegen personeel of medereizigers of werd er schade veroorzaakt aan het vliegtuig.

In een kwart van de gevallen was alcohol of drugs de oorzaak van het geweld. Meestal hadden de reizigers al gedronken, gesnoven of iets geslikt voordat ze aan boord kwamen. Brancheorganisatie IATA wil daarom dat er meer coördinatie komt in de aanpak om geweld tegen te gaan.

Eenmaal aan boord zijn er al strenge regels waaraan wordt voldaan als het gaat om alcoholgebruik. Ook in barretjes en taxfreewinkels op luchthavens zou meer gecontroleerd moeten worden door medewerkers. IATA topman Alexandre de Juniac vindt “onhandelbaar en verstorend gedrag” absoluut ontoelaatbaar. ” Het asociale gedrag van een kleine minderheid van onze klanten kan onplezierige gevolgen hebben voor de veiligheid en het comfort van iedereen aan boord.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here