Boete voor stilleggen Schiphol

0
899
Boete voor pool die schiphol stil wist te leggen

Radoslaw S, de pool dit op 12 april van dit jaar heel Schiphol lam wist te leggen door te roepen dat hij een terrorist was heeft van de rechter een boete opgelegd gekregen van 400 euro. De officier had 100 uur taakstraf geƫist.

De man kon zich helemaal niets meer herinneren van zijn uitspraken. Het leidde er wel toe dat Schiphol leek op oorlogsgebied. Mannen met bivakmutsen op en zware automatische wapens hielden de hele luchthaven in de gaten. Honderden passagiers konden niet meer op de luchthaven komen en misten hun vliegtuig. Ook passagiers die net waren geland en richting Amsterdam wilden hadden pech. Door de afzettingen waren er geen taxi’s meer beschikbaar. De pool was dronken ten tijde van zijn uitspraken en heeft inmiddels spijt betuigd.

Op een gegeven moment waren de opsporingsdiensten in de veronderstelling dat er een bom zou liggen in een geparkeerde auto. Deze stond bij een bushalte en werd later met een robot onderzocht door de opruimingsdienst. Uren later, rond half twee in de nacht werd Schiphol weer vrijgegeven en kwam alles weer op gang.

Reden om de zaken zo secuur aan te pakken waren zijn uitspraken richting de Marechaussee, maar hij droeg ook 2 grote rugzakken bij zich. Na onderzoek door een speurhond bleek dat hij mogelijk gevaarlijke stoffen in zijn tassen had. Dit bleek later loos alarm.

Het werd de pool door de rechtbank vooral kwalijk genomen dat hij zijn uitspraken op de luchthaven deed vlak na de aanslagen in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here