Rabobank in Vinkel ingestort door plofkraak

0
641
Rabobank in Vinkel zwaar beschadigd door plofkraak

In het Brabantse Vinkel is als gevolg van een plofkraak bij de Rabobank een deel van het gebouw ingestort. Er zij geen gewonden gevallen.

De schade aan het gebouw is enorm, ook omliggende appartementen hebben schade opgelopen. Journalist Wiljo van Nuland woont bij het pand en lag net een uurtje in bed. Zijn zoon en dochter waren boven de bank nog bezig met werkzaamheden toen ze een auto met hoge toeren hoorden.

Zoon en dochter wisten dat het niet goed zat en  belden direct de politie via 112. van Nuland: “Dat was nog ruim voor de plofkraak. Het duurde bijna een half uur voordat de politie er was.”

In dat half uur wisten de daders de pinautomaat op te blazen en dus enorme schade aan te richten aan het pand. Van Nuland twijfelde geen ogenblik en rende naar buiten. “Ik pakte een baksteen en ben over de puinhopen geklommen. Ik stond klaar om één van die mannen uit te schakelen, maar besloot niet om voor eigen rechter te spelen.”

De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De bewoners van de bovenliggende appartementen zitten zonder stroom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here