Corrupte agent ontvangt doodsbedreigingen

0
890
C2000 onvoldoende beveiligd

Mike D. uit Kerkrade, een voormalig rechercheur die buiten functie werd gesteld wegens ambtelijke corruptie is met de dood bedreigd. Zijn advocaat Peer Szymkowiak bevestigt de dreigementen. De corrupte agent zou worden bedreigd door mensen uit de Limburgse onderwereld.

D. werd in januari 2015 aangehouden en moest tientallen dagen in de cel verblijven in Eindhoven en Roermond. In deze gevangenissen ontving hij meerdere brieven waarin stond dat hij om het leven gebracht zou worden.

Ook binnen de gevangenismuren werd D. bedreigd door criminelen. Daarom werd hij snel overgeplaatst naar een andere afdeling binnen de gevangenis. Desgevraagd heeft hij de dreigementen bevestigd.

Uit angst voor represailles besloot hij om de dreigementen binnen zijn familiekring te houden. “Ik wil zeker geen medelijden wekken, maar zo is het inderdaad wel gegaan. Ik ben mijn leven niet zeker geweest”, aldus de rechercheur die inmiddels is ontslagen.

“Een opgepakte rechercheur moet qua veiligheid kennelijk meer en dus extra op zijn tellen letten, is hierbij wel gebleken. Ik zal hier later tijdens de inhoudelijke behandeling van deze zaak zeker nog op terugkomen”, aldus zijn Maastrichtse advocaat.

Afgelopen maandag werd het Limburgse korps alweer opgeschrikt door de aanhouding van twee nieuwe van corruptie verdachte agenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here